Project Zonnepanelen

Algemeen

SWB plaatst de komende jaren bij een groot deel van haar woningen zonnepanelen. Dit gebeurt op projectmatige basis, wat betekent dat we dit alleen bij meerdere woningen tegelijk doen.  Wat dit voor u kan betekenen leest u hier.


Zonnepanelen

De zonnepanelen plaatsen we op de meeste gunstige (lees: zonzijde) van het dak. Een zogenaamde omvormer op zolder transporteert de energie van de panelen naar de meterkast. Er komen kabels op de muur, uiteraard zo onopvallend mogelijk.

SWB zorgt voor het onderhoud van de panelen en indien nodig vervangen we ze.  Zonnepanelen hoeven niet schoon gemaakt te worden. Ze zijn grotendeels zelfreinigend en gecoat, zodat bv. stof en vogelpoep bij een regenbui makkelijk wegspoelt.

 

Eigen stroomvoorziening

Met de zonnepanelen wekt de huurder zelf stroom op voor eigen gebruik. We verwachten dat de panelen zo’n 2000 KwH per jaar opwekken. Uiteraard is dit afhankelijk van het aantal zonne-uren, de ligging, oriëntatie en hellingshoek van het dak.

Zeker is dat er bespaard wordt op de energierekening. Hoeveel precies, dat ligt aan het energieverbruik en het tarief dat hiervoor betaald wordt. We verwachten dat huurders gemiddeld € 30,00 per maand kunnen besparen op de energierekening. Na aftrek van de huurverhoging bespaart men netto dan gemiddeld € 20,00 per maand.

 

Verbruikt men meer dan er opgewekt wordt? Dan betaalt men gewoon voor de extra stroom.

Verbruikt men minder dan er opgewekt wordt? Stroom die niet zelf verbruikt wordt, wordt terug geleverd aan het elektriciteitsnet en verrekend met de afgenomen energie. Dit heet salderen.

Kijk voor meer informatie over salderen op de website van Consuwijzer: https://www.consuwijzer.nl/elektriciteit-en-gas/duurzame-energie

 

Huurverhoging
De huurverhoging gaat in op de eerste dag van de maand, die volgt op de maand waarin de zonnepanelen zijn geplaatst. Het is mogelijk om over de huurverhoging huurtoeslag te ontvangen. Huurders die denken hier recht op te hebben, kunnen zelf contact opnemen met de Belastingdienst. Meer informatie leest u op:  www.toeslagen.nl.

Energieleverancier

Huurders kunnen gewoon bij hun eigen energieleverancier blijven. SWB zorgt er voor dat de energieleverancier op de hoogte is van de geplaatste zonnepanelen.


Werkzaamheden

De panelen worden geplaatst door een bedrijf dat hier in gespecialiseerd is, Tenten Solar (www.tentensolar.nl). Het werk duurt een halve dag per woning. Er wordt een steiger voor de woning geplaatst, maar ook binnen moeten er werkzaamheden gedaan worden. Wij vragen de huurder om tijdens de werkzaamheden thuis te blijven. Na afronding van de werkzaamheden installeert de monteur samen met de huurder een app op uw telefoon of tablet. Hiermee kan de huurder zelf bijhouden hoeveel energie opgewerkt wordt.


Nieuws

Er zijn op dit moment geen nieuwsberichten voor dit project.


Veel gestelde vragen

Vragen en antwoord


Downloads

Flyer zonnestroom


Meer informatie

Vragen?

Wilt u meer weten over Zonnestroom? Neemt u dan contact op met team Vastgoed via 0344-601914 of via swb@swb-lienden.nl


Planning

nvt