reparatieverzoek wijziging doorgeven veel gestelde vragen contact

Nieuwbouw in Maurik

Kersentuin Maurik

 

Voortgang project

De aankoop van de Kersentuin door SWB is een feit. De voorbereidingen van de sloop van het gebouw zijn inmiddels gestart. Het stedenbouwkundig plan, zoals dat is uitgewerkt door bureau SAB en Fennis_Metz Architecten, wordt verder uitgewerkt. Wij verwachten dit voorjaar het stedenbouwkundig plan in te kunnen dienen om de bestemmingsplanprocedure in gang te zetten.

 

We streven er naar om begin 2019 te starten met de bouw van de woningen, maar dat is uiteraard afhankelijk van de goedkeuring van het bestemmingsplan door de gemeente en het verkrijgen van de nodige vergunningen.

 

Goedkeuring provincie

De provincie Gelderland kent aan dit project een subsidie van € 500.000 toe. De gemeente Buren levert ook een bijdrage van € 100.000, dat was een voorwaarde voor het verkrijgen van de subsidie van de provincie. Wij zijn hier zeer verheugd over en daarmee is het zeker dat we de woningen gaan bouwen.

 

Woningen

De woningen zijn geschikt voor kleine gezinnen, maar kunnen ook aangepast worden aan de behoefte van de bewoner op dat moment. We denken dan aan een slaapkamer en badkamer op de begane grond, maar ook aan een extra slaapkamer op de verdieping voor bijvoorbeeld een gezin met kinderen. Naar verwachting krijgen alle woningen een huur onder de sociale huurgrens van € 710,68.

 

Vragen?

Heeft u vragen over het project? Neem dan contact op met de afdeling Wonen.


Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden over de voortgang van dit project? Stuur dan een e-mail met naam, e-mailadres en telefoonnummer o.v.v. “aanmelding nieuwsbrief Kersentuin” naar swb@swb-lienden.nl.


Presentatie bijeenkomst 11 oktober

Op 11 oktober presenteerden we aan de direct omwonenden het concept plan, dat is uitgewerkt door stedenbouwkundigbureau SAB en Fennis_Metz Architecten. Dit concept plan heeft nog geen formele status en is nog niet bij de gemeente ingediend. Het plan vraagt verdere uitwerking, maar geeft een goed beeld van de mogelijkheden.

Klik hier voor de presentatie op de bijeenkomst van 11 september jongstleden.

Situatieschets Kersentuin Maurik