reparatieverzoek wijziging doorgeven veel gestelde vragen contact

19 gasloze woningen in IJzendoorn

Op nieuwbouwplan IJzendoorn-West bouwt Stichting Woningbeheer Betuwe 19 bijzondere huurwoningen. Bijzonder, omdat het de eerste gasloze woningen in de regio zijn! Ook wekken deze zéér energiezuinige woningen hun eigen stroom op met de zonnepanelen op het dak. Huurders hebben hierdoor nagenoeg géén energiekosten.

In plaats van energiekosten betalen huurders een energieprestatievergoeding (EPV). Dit bedrag is een vergoeding voor het feit dat de woning zo energiezuinig is. De vergoeding is afhankelijk van het type woning en varieert tussen € 47,00 en € 57,00 per maand. Hier staat tegen over staat dat de huurder een comfortabele en zeer duurzame woning krijgt tegen niet of nauwelijks stijgende lasten.

Typen woningen

SWB bouwt 12 multifunctionele woningen, geschikt voor jong en oud met een huurprijs van € 597,29. Alle voorzieningen bevinden zich op de begane grond. Een slaapkamer kan hier gemaakt worden als er behoefte aan is. Op de verdieping heeft de woning ook nog 2 slaapkamers.

Verder komen er 7 eengezinswoningen met woonkamer en keuken op de begane grond, een verdieping met 3 slaapkamers en badkamer en een ruime zolder. De huurprijs bedraagt € 597,29 voor een tussenwoning of € 710,68 voor een hoekwoning.

Brochures

Binnenkort komt er per type woning een brochure beschikbaar. Heeft u interesse? Stuurt u ons dan een mail via swb@swb-lienden.nl en geef hierin aan in welk type woning u interesse heeft. Wij sturen u de brochure zodra deze beschikbaar is.

Toewijzing

Om te kunnen reageren moet u ingeschreven staan bij www.woongaard.com . In de week van 22 oktober start SWB met de toewijzing van de woningen. Op woensdag 24 oktober tussen 15.30 en 17.30 uur kunt u op ons kantoor binnen lopen. Wij bewoorden dan graag uw vragen over deze woningen.

De voorwaarden om in aanmerking te komen voor één van de woningen vindt u in de advertentie.

Vragen?
Neemt u dan gerust contact op met team Verhuur via swb@swb-lienden.nl of via 0344-601914.

 


SWB bouwt 38 huurwoningen op plan “Hof van Lienden”

Na een voorbereiding van jaren gaat het dan eindelijk gebeuren: de realisatie van het nieuwe plan Hof van Lienden! In het afgelopen jaar is er in nauwe samenwerking tussen de gemeente Buren, Stichting Woningbeheer Betuwe en De Vree en Sliepen een plan ontwikkeld met 53 woningen. Hiervan worden er 38 verhuurd.

Op basis van de gewijzigde bestemming van de locatie mag worden begonnen met het bouwrijp maken van het gebied. Vanaf maandag 20 augustus begint het aanleggen van de ondergrondse infrastructuur (kabels, leidingen, riolering) en de benodigde bouwwegen op het terrein. Deze werkzaamheden duren naar verwachting enkele maanden.

 Stichting Woningbeheer Betuwe is blij dat het project van start gaat. “Dit is goed voor het dorp. Er is veel behoefte aan nieuwe, betaalbare woningen, zowel koop als huur. Nu kunnen we in deze behoefte voorzien”, aldus directeur-bestuurder Johan Heesen.

SWB bouwt 22 multifunctionele woningen die qua indeling vergelijkbaar zijn met de nieuwe woningen aan de Middenweg, maar wel iets kleiner. Ook bouwt SWB 16 eengezinswoningen.

Naar verwachting kunnen de eerste huurders in het voorjaar van 2019 hun nieuwe woning betrekken. Aannemersbedrijf De Vree en Sliepen start namelijk in oktober met de bouw. SWB start dan ook met de toewijzing van de huurwoningen op www.woongaard.com. Woningzoekenden moeten hier ingeschreven staan om in aanmerking te kunnen komen voor een huurwoning. Toewijzing vindt plaats op basis van inschrijfduur. Ook zijn er inkomensgrenzen van toepassing.

Wilt u op de hoogte blijven van de voortgang van dit project? Dan kunt u zich aanmelden bij SWB door het sturen van een mail naar swb@swb-lienden.nl met daarin naam, adres en e-mail. Uiteraard kan telefonisch aanmelden ook via 0344-601914.

 

 


Reinigen van dakgoten aan de woningen

Rioolreinigingsservice (RRS) start weer met het reinigen van de dakgoten bij diverse woningen. U krijgt van het bedrijf te horen wanneer uw woning aan de beurt is.  RRS verwacht de werkzaamheden begin september dit jaar afgerond te hebben. Heeft u vragen hierover? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen.


SWB bouwt huurwoningen voormalige Kersentuin Maurik

Stichting Woningbeheer Betuwe gaat op het terrein van voormalig zorgcentrum De Kersentuin in Maurik 25 sociale huurwoningen bouwen. Nu de 500.000 euro van de provinciale subsidie SteenGoed Benutten is bevestigd, kunnen de plannen definitief doorgezet worden.

 

Het gaat om 25 levensloopbestendige huurwoningen. Dat betekent dat de woningen geschikt zijn voor zowel jong als oud, maar aangepast kunnen worden aan de behoeften van de bewoner. Bijvoorbeeld met een slaap- en badkamer op de begane grond voor bewoners die slecht ter been zijn, of een extra slaapkamer voor een gezin met kinderen.

 

Herontwikkeling

Gemeente Buren is blij met deze ontwikkeling. “Er is veel behoefte aan dit soort woningen. De Kersentuin staat al geruime tijd leeg. Dat is niet goed voor het complex en voor de omgeving. We zijn blij dat er nu zicht is op vernieuwing”, aldus wethouder Sietske Klein-de Jong. “Om die reden investeren wij als gemeente ook 100.000 euro in deze ontwikkeling vanuit het woningbouwprogramma. Dat is een voorwaarde voor de subsidie van de provincie.”

 

Planning

In oktober vorig jaar presenteerde wij al een schetsplan voor de woningen en het terrein aan omwonenden. Hier is positief op gereageerd. Als alles volgens plan verloopt, wordt De Kersentuin eind dit jaar gesloopt en kan worden begonnen met de nieuwbouw. De eerste bewoners krijgen dan medio volgend jaar de sleutels voor hun nieuwe woning.

 

Meer informatie?

Voor meer informatie over dit project verwijzen wij u naar de pagina nieuwbouwprojecten.

 

 


KWH-label voor SWB weer verlengd!

In 2017 is de waardering van onze huurders voor onze dienstverlening weer onderzocht. De resultaten van dit onderzoek zijn op 16 maart 2018 beoordeeld door de Commissie Kwaliteitsverklaringen (CKV) in het kader van het behalen of behouden van het keurmerk KWH-Huurlabel.

 

Besluit voor SWB

De CKV heeft vastgesteld dat huurders van SWB de kwaliteit van de dienstverlening zodanig waarderen dat de dienstverlening voldoet aan de uitgangspunten van het keurmerk KWH-Huurlabel. Dit betekent dat het KWH-Huurlabel wederom verlengd wordt.

 

De cijfers voor het jaar 2017 zien er als volgt uit:

 

Onderdeel Cijfer Aandeel tevreden huurders
(cijfer 6 of hoger)
Contact 7,8 92%
Huuropzegging 7,8 94%
Woning zoeken 7,6 94%
Reparatie 7,8 93%
Nieuwe woning 7,7 94%
Onderhoud 7,8 91%

 

Wat betekent dit besluit?

SWB is labelhouder. De geldigheidsduur van het label wordt verlengd tot 16 maart 2020.


Bent u voorbereid op uw toekomst?

 

Bent u 55 jaar of ouder en staat u nog niet ingeschreven als woningzoekende bij Woongaard? Dan is het lezen van deze folder zeker de moeite waard.

 

Vragen?
Heeft u naar aanleiding van deze folder nog vragen of wilt u een afspraak maken om één en ander te bespreken? Neem dan contact op met één van de medewerkers van Verhuur en Verkoop. Zij zijn op werkdagen tussen 8:30 – 16:30 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 0344-601914.

 


Resultaten Aedes Benchmark

In 2017 deed SWB weer mee aan de Aedes Benchmark. De resultaten leest u in bijgevoegde factsheet.


Nieuwbouwplan in Lienden

Stichting Woningbeheer Betuwe start dit jaar met de planontwikkeling van het braakliggend terrein aan de Voorstraat in Lienden. Na een selectieprocedure werd bouwbedrijf De Vree en Sliepen als de ontwikkelaar en uitvoerder van het plan gekozen. Er ligt inmiddels een concept plan voor de bouw van 54 woningen (38 huur en 16 koop). Het plan zal ontwikkeld worden onder de naam “Hof van Lienden”. Op onze pagina Nieuwbouwprojecten leest u meer over het plan.


Openingsfeest Middenweg te Lienden

Op vrijdag 1 september vierden de bewoners van de Middenweg Lienden een feestje. Sinds juni dit jaar bewonen zij namelijk één van de 16 prachtige woningen in deze nieuwe wijk. Een verhuizing is altijd een roerige tijd, zeker voor een aantal bewoners die vanwege de sloop van hun woning al eerder moesten verhuizen. Stichting Woningbeheer Betuwe wilde deze periode graag afsluiten en samen met de bewoners vieren dat zij nu kunnen genieten van hun nieuwe woning.

Onder het genot van een hapje en drankje konden de bewoners terug kijken op de afgelopen jaren. De bewoners zijn allemaal zeer tevreden met hun nieuwe woning en wijk. “Een grote verbetering met hoe het was” en “een mooie wijk met leuke mensen” waren veel gemaakte opmerkingen.

Natuurlijk mocht een officiële “openingshandeling” niet ontbreken. De oudste bewoners van de nieuwe wijk “ontkurkten” een reusachtige champagnefles. In plaats van bubbels, kwamen er ballonnen uit deze fles!

Woningen

Alle nieuwe woningen worden gekarakteriseerd door een rustige uitstraling met moderne accenten. De woningen bieden ruimte voor nu en later! Van de berging op de begane grond kan namelijk een extra slaapkamer gemaakt worden en standaard is de badkamer op de begane grond gesitueerd. Op de verdieping bevinden zich ook nog twee ruime slaapkamers.

De bewoners hebben diverse keuzemogelijkheden gekregen om de woning naar eigen smaak in te richten. Zo was er keuze voor de kleur van de keuken, het aanrechtblad, de tegels in de keuken, het toilet en de badkamer. Tegen betaling kon de keuken ook uitgebreid worden. Dit keuzepakket biedt SWB aan al haar huurders die een nieuwbouwwoning betrekken of waar groot onderhoud wordt gepleegd.

Huidige ontwikkelingen

SWB ontwikkelt deze woningen op meerdere plaatsen in haar werkgebied, zoals in IJzendoorn en aan de Acaciastraat in Opheusden en voldoet daarmee aan de toenemende vraag naar woningen voor kleine gezinnen, jong en oud.

Openingsfeest Middenweg Lienden


Te huur: 11 nieuwbouwwoningen in Oosterweijden te Maurik

Oosterweijden is een gloednieuwe wijk in een ruim opgezette en waterrijke woonomgeving in Maurik, gemeente Buren. Hier kunt u wonen in de weidsheid van de Betuwe met het comfort van een nieuwbouwhuis. SWB biedt hier 11 nieuwe woningen aan, dus pak uw kans!

 

De woningen

SWB biedt 11 woningen aan, waarvan 7 tussen- en 4 eindwoningen. De maandelijkse huurprijs bedraagt € 693,67. Natuurlijk krijgt u daarvoor veel ruimte, waaronder een woonkamer met open keuken. Op de verdieping 3 slaapkamers van verschillende afmeting en een ruime badkamer met tweede toilet. Natuurlijk ontbreekt een ruime zolderverdieping met vaste trap en zolderraam niet. In de diepe achtertuin kunt u de handen uit de mouwen steken om deze naar eigen smaak in te richten. Er is een berging aanwezig voor bijvoorbeeld uw fietsen of tuinspullen. In de straat zijn meer dan voldoende parkeerplaatsen aanwezig .

 

Advertenties

Op 19 september 2017 adverteert SWB deze woningen via de website www.woongaard.com. De reactietermijn sluit op 27 september 2017 om 08.00 uur. De kandidaten die als eerste in aanmerking komen, nodigen we uit vanaf 3 oktober 2017 voor een intakegesprek. Voor dit gesprek is een inkomensverklaring 2016 van de belastingdienst noodzakelijk, deze kunt u downloaden via de belastingdienst of telefonisch opvragen via 0800-0543. De voorwaarden om in aanmerking te komen voor een van deze woningen vindt u in de advertenties.

 

Brochure

Een brochure kunt u opvragen via het contactformulier op onze website of open de brochure via deze link. Voor overige vragen kunt u ons uiteraard altijd mailen via swb@swb-lienden.nl of bellen naar 0344-601914.