reparatieverzoek wijziging doorgeven veel gestelde vragen contact

Oplevering Hof van Lienden naar verwachting vanaf juni

De bouw van de 38 woningen van nieuwbouwplan Hof van Lienden verloopt voorspoedig. Aannemersbedrijf de Vree en Sliepen verwacht de woningen vanaf juni op te kunnen leveren. De oplevering wordt in fases gedaan. Vanaf juni kunnen de huurders dan hun nieuwe woning betrekken.

 

Afhankelijk van de NUTS

Deze prognose voor de oplevering is wel gewijzigd. Eerder gingen we namelijk uit van oplevering in april. Dit heeft niets te maken met de bouw, maar wel met de aanleg van de NUTS-voorzieningen. Dit moet nog ingepland worden door Liander. Helaas kunnen SWB en de Vree en Sliepen weinig invloed op deze planning uitoefenen.

“Liander wacht tot 10 weken voor de oplevering met het inplannen van de NUTS-werkzaamheden”, aldus Peter van Essen, projectleider van SWB. “Het is dus afwachten hoe snel een en ander uitgevoerd kan worden. Een woning kan immers niet aan de nieuwe huurders opgeleverd worden zonder de aansluitingen voor gas, water en elektra”.

 

Keuzemogelijkheden

Eind januari vond er een bijeenkomst plaats voor de nieuwe huurders. Op kantoor van SWB konden zij hun keuze maken voor de kleur van de keuken en het aanrechtblad, de tegels voor keuken, wc en douche en andere zaken. “Ik had niet verwacht dat we zo veel keuze zouden hebben”, alsdus één van de nieuwe huurders.

 

Kijk- en meetdag

Voordat de woningen worden opgeleverd hebben de nieuwe huurders de mogelijkheid een kijkje in hun woning te nemen. De zogenaamde “kijk- en meetdag” wordt door SWB ingepland zodra de keukens geplaatst zijn. Naar verwachting zal dit in mei zijn, maar ook hier moeten we een voorbehoud maken in verband met de aanleg van de NUTS-voorzieningen.