Aanbod huurwoningen

Bent u op zoek naar een huurwoning? Een huurwoning zoeken en vinden doet u op www.woongaard.com.


Inschrijven

U kunt u inschrijven op de website van Woongaard of bij ons op kantoor. Inschrijven kost € 25,-. Daarnaast betaalt u voor het jaarlijks verlengen van de inschrijving € 10,-.

 

Het is belangrijk dat u de juiste gegevens opgeeft. Uw inkomen, huishoudsamenstelling en leeftijd bepalen voor welke woning u in aanmerking komt. Na inschrijving ziet u de huurwoningen die passen bij uw situatie. Bij uw inschrijving, kunt u zich aanmelden voor de gratis Digizine van Woongaard. De Digizine is een e-mail met hierin wekelijks het aanbod huurwoningen dat past bij uw situatie en woonwensen. Dit maakt het zoeken nog makkelijker.

Tip! Vul bij woonwensen alleen de gewenste woonplaats in. Dit voorkomt dat u passende woningen mist.


Woning gevonden via Woongaard?

Als u een woning gevonden heeft, kunt u hierop reageren. U kunt maximaal op 3 woningen reageren waarvan de reactietermijn nog loopt.

 

Tip! Reageer alleen als u voor de woning in aanmerking wilt komen. U komt niet hoger op de wachtlijst, wanneer u op veel woningen gereageerd heeft.

 

Bent u na sluiting van de reactietermijn de eerste kandidaat, dan ontvangt u een uitnodiging om de woning te bekijken.


 

Woning weigeren

Na bezichtiging kunt u de woning accepteren of weigeren. U kunt de woning zonder verdere gevolgen weigeren. U komt hierdoor niet onderaan de wachtlijst te staan en uw inschrijving blijft ongewijzigd. U kunt gewoon opnieuw via www.woongaard.com reageren op andere woningen. 


Woning accepteren

Accepteert u de woning? Vul dan het acceptatieformulier op onze website in. Vervolgens controleren wij uw gegevens.  Wordt de woning aan u toegewezen, dan ondertekent u het huurcontract. U kunt dan ook eventuele afspraken met de voorgaande bewoners maken voor overname van spullen zoals gordijnen en vloerbedekking. 


Passend toewijzen

Vanaf 1 januari 2016 moeten woningcorporaties passend toewijzen. Dit stelt voorwaarden aan woningzoekenden die in aanmerking willen komen voor een huurwoning. Voor meer informatie kunt kijken op de pagina passend toewijzen.