reparatieverzoek wijziging doorgeven veel gestelde vragen contact

Aanbod huurwoningen

Bent u op zoek naar een huurwoning? Een huurwoning zoeken en vinden doet u op www.woongaard.com.


Inschrijven

U kunt u inschrijven op de website van Woongaard. Inschrijven kost € 25,-. Daarnaast betaalt u voor het jaarlijks verlengen van de inschrijving € 10,-.

 

Het is belangrijk dat u de juiste gegevens opgeeft. Uw inkomen, huishoudsamenstelling en leeftijd bepalen voor welke woning u in aanmerking komt. Na inschrijving ziet u de huurwoningen die passen bij uw situatie.

Tip! Vul bij woonwensen alleen de gewenste woonplaats in. Dit voorkomt dat u passende woningen mist.


Woning gevonden via Woongaard?

Als u een woning gevonden heeft, kunt u hierop reageren. U kunt maximaal op 3 woningen reageren waarvan de reactietermijn nog loopt.

 

Tip! Reageer alleen als u voor de woning in aanmerking wilt komen. U komt niet hoger op de wachtlijst, wanneer u op veel woningen gereageerd heeft.

 

Bent u na sluiting van de reactietermijn de eerste kandidaat, dan ontvangt u een uitnodiging om de woning te bekijken.


 

Woning weigeren

Na bezichtiging kunt u de woning accepteren of weigeren. U kunt de woning zonder verdere gevolgen weigeren. U komt hierdoor niet onderaan de wachtlijst te staan en uw inschrijving blijft ongewijzigd. U kunt gewoon opnieuw via www.woongaard.com reageren op andere woningen. 


Woning accepteren

Accepteert u de woning? Vul dan het acceptatieformulier op onze website in. Vervolgens controleren wij uw gegevens.  Wordt de woning aan u toegewezen, dan ondertekent u het huurcontract. U kunt dan ook eventuele afspraken met de voorgaande bewoners maken voor overname van spullen zoals gordijnen en vloerbedekking. 


Passend toewijzen

Vanaf 1 januari 2016 moeten woningcorporaties passend toewijzen. Dit stelt voorwaarden aan woningzoekenden die in aanmerking willen komen voor een huurwoning. Voor meer informatie kunt kijken op de pagina passend toewijzen.