Woontips

CV-bijvullen-inzet

De CV bijvullen

Geven uw radiatoren niet voldoende warmte af? Dan is waarschijnlijk de waterdruk van uw cv-installatie te laag. Dit ziet u op de waterdrukmeter op uw cv-ketel. Deze zit meestal in de buurt van de vul-/aftapkraan.
Lees meer


De CV ontluchten

Maakt uw cv installatie een borrelend geluid of worden de radiatoren niet goed warm? Dan zit er waarschijnlijk lucht in de leidingen en de radiatoren. Het duurt dan langer voordat de gewenste temperatuur bereikt is en u verbruikt veel energie.
Lees meer


Elektriciteitsstoring

Overbelasting van een groep doordat er te veel elektrische apparaten aanstaan, kortsluiting in een elektrisch apparaat of een storing/defect in de elektriciteitsinstallatie kunnen ervoor zorgen dat een huis (gedeeltelijk) zonder stroom komt te zitten.
Lees meer


Energiebesparing

U kunt heel eenvoudig energie, water én geld besparen.
Hier vindt u enkele eenvoudige tips.
Lees meer


Storing in de cv

Een niet werkende thermostaat of verwarming, een koude douche of een bevroren waterleiding is erg vervelend. Het kan zijn dat er een storing in de cv zit of dat de cv kapot is. Soms kunt u de storing zelf eenvoudig oplossen, zoals in de volgende gevallen.
Lees meer


Ventileren

Vocht en vuil
De lucht in een woonhuis wordt snel vochtig. Dat komt onder andere doordat: mensen en dieren liters vocht uitscheiden via hun huid en ademhaling
Lees meer