Huur opzeggen

De huur opzeggen

U kunt de huur op drie manieren opzeggen:

U ontvangt van ons een bevestiging.


Opzegtermijn

De opzegtermijn is minstens één maand en gaat in op de dag dat wij uw huuropzegging ontvangen, of (als we uw opzegging in het weekend of op een feestdag ontvangen) op de eerstvolgende werkdag daarna. U kunt de huur uiteraard ook langer van te voren opzeggen.

De laatste dag van uw huurovereenkomst is altijd een werkdag. Dus als uw opzegtermijn in het weekend of op een feestdag afloopt, eindigt uw huurovereenkomst op de eerstvolgende werkdag daarna.


 

Eindopname

Op de laatste dag van uw huurcontract vindt een eindopname plaats. Een van onze medewerkers loopt dan samen met u door de woning, en kijkt of er nog reparaties of herstellingswerk gedaan moeten worden.

Na de eindopname ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met daarin de gemaakte afspraken en de eindafrekening.


Bezichtiging

Als u de huur heeft opgezegd, adverteren wij de woning op www.woongaard.com. Het kan zijn dat woningzoekenden contact met u opnemen voor bezichtiging van de woning. Als vertrekkende huurder moet u daaraan meewerken. Tijdens de bezichtiging kunt u zelf afspraken maken met de nieuwe huurder over zaken die u wilt aanbieden voor overname. U kunt hiervoor gebruik maken van de overnameovereenkomst.


Heeft u vragen?

Neem dan contact op met één van onze verhuurmedewerkers of kijk in de Woonwijzer ‘tussen huur opzeggen en vertrek’.