reparatieverzoek wijziging doorgeven veel gestelde vragen contact

Bent u voorbereid op uw toekomst?

 

Bent u 55 jaar of ouder en staat u nog niet ingeschreven als woningzoekende bij Woongaard? Dan is het lezen van deze folder zeker de moeite waard.

 

Vragen?
Heeft u naar aanleiding van deze folder nog vragen of wilt u een afspraak maken om één en ander te bespreken? Neem dan contact op met één van de medewerkers van Verhuur en Verkoop. Zij zijn op werkdagen tussen 8:30 – 16:30 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 0344-601914.

 


Resultaten Aedes Benchmark

In 2017 deed SWB weer mee aan de Aedes Benchmark. De resultaten leest u in bijgevoegde factsheet.


Nieuwbouwplan in Lienden

Stichting Woningbeheer Betuwe start dit jaar met de planontwikkeling van het braakliggend terrein aan de Voorstraat in Lienden. Na een selectieprocedure werd bouwbedrijf De Vree en Sliepen als de ontwikkelaar en uitvoerder van het plan gekozen. Er ligt inmiddels een concept plan voor de bouw van 54 woningen (38 huur en 16 koop). Het plan zal ontwikkeld worden onder de naam “Hof van Lienden”. Op onze pagina Nieuwbouwprojecten leest u meer over het plan.


Openingsfeest Middenweg te Lienden

Op vrijdag 1 september vierden de bewoners van de Middenweg Lienden een feestje. Sinds juni dit jaar bewonen zij namelijk één van de 16 prachtige woningen in deze nieuwe wijk. Een verhuizing is altijd een roerige tijd, zeker voor een aantal bewoners die vanwege de sloop van hun woning al eerder moesten verhuizen. Stichting Woningbeheer Betuwe wilde deze periode graag afsluiten en samen met de bewoners vieren dat zij nu kunnen genieten van hun nieuwe woning.

Onder het genot van een hapje en drankje konden de bewoners terug kijken op de afgelopen jaren. De bewoners zijn allemaal zeer tevreden met hun nieuwe woning en wijk. “Een grote verbetering met hoe het was” en “een mooie wijk met leuke mensen” waren veel gemaakte opmerkingen.

Natuurlijk mocht een officiële “openingshandeling” niet ontbreken. De oudste bewoners van de nieuwe wijk “ontkurkten” een reusachtige champagnefles. In plaats van bubbels, kwamen er ballonnen uit deze fles!

Woningen

Alle nieuwe woningen worden gekarakteriseerd door een rustige uitstraling met moderne accenten. De woningen bieden ruimte voor nu en later! Van de berging op de begane grond kan namelijk een extra slaapkamer gemaakt worden en standaard is de badkamer op de begane grond gesitueerd. Op de verdieping bevinden zich ook nog twee ruime slaapkamers.

De bewoners hebben diverse keuzemogelijkheden gekregen om de woning naar eigen smaak in te richten. Zo was er keuze voor de kleur van de keuken, het aanrechtblad, de tegels in de keuken, het toilet en de badkamer. Tegen betaling kon de keuken ook uitgebreid worden. Dit keuzepakket biedt SWB aan al haar huurders die een nieuwbouwwoning betrekken of waar groot onderhoud wordt gepleegd.

Huidige ontwikkelingen

SWB ontwikkelt deze woningen op meerdere plaatsen in haar werkgebied, zoals in IJzendoorn en aan de Acaciastraat in Opheusden en voldoet daarmee aan de toenemende vraag naar woningen voor kleine gezinnen, jong en oud.

Openingsfeest Middenweg Lienden


Te huur: 11 nieuwbouwwoningen in Oosterweijden te Maurik

Oosterweijden is een gloednieuwe wijk in een ruim opgezette en waterrijke woonomgeving in Maurik, gemeente Buren. Hier kunt u wonen in de weidsheid van de Betuwe met het comfort van een nieuwbouwhuis. SWB biedt hier 11 nieuwe woningen aan, dus pak uw kans!

 

De woningen

SWB biedt 11 woningen aan, waarvan 7 tussen- en 4 eindwoningen. De maandelijkse huurprijs bedraagt € 693,67. Natuurlijk krijgt u daarvoor veel ruimte, waaronder een woonkamer met open keuken. Op de verdieping 3 slaapkamers van verschillende afmeting en een ruime badkamer met tweede toilet. Natuurlijk ontbreekt een ruime zolderverdieping met vaste trap en zolderraam niet. In de diepe achtertuin kunt u de handen uit de mouwen steken om deze naar eigen smaak in te richten. Er is een berging aanwezig voor bijvoorbeeld uw fietsen of tuinspullen. In de straat zijn meer dan voldoende parkeerplaatsen aanwezig .

 

Advertenties

Op 19 september 2017 adverteert SWB deze woningen via de website www.woongaard.com. De reactietermijn sluit op 27 september 2017 om 08.00 uur. De kandidaten die als eerste in aanmerking komen, nodigen we uit vanaf 3 oktober 2017 voor een intakegesprek. Voor dit gesprek is een inkomensverklaring 2016 van de belastingdienst noodzakelijk, deze kunt u downloaden via de belastingdienst of telefonisch opvragen via 0800-0543. De voorwaarden om in aanmerking te komen voor een van deze woningen vindt u in de advertenties.

 

Brochure

Een brochure kunt u opvragen via het contactformulier op onze website of open de brochure via deze link. Voor overige vragen kunt u ons uiteraard altijd mailen via swb@swb-lienden.nl of bellen naar 0344-601914.

 


Groot onderhoud Opheusden

De onderhoudswerkzaamheden aan de 100 woningen in Opheusden zijn inmiddels gestart. Het onderhoud gebeurt in twee fases, waarvan de 1ste fase start in augustus dit jaar. Binnen het project krijgen de betrokken woningen nieuwe daken en worden de gevels ge(her)ïsoleerd. In een tweede fase die start in maart 2018 worden de gevelpanelen vervangen en vinden er schilderwerkzaamheden plaats. Het onderhoud wordt uitgevoerd in de volgende straten: Lijsterstraat, Ooievaarstraat Smachtkamp, Fazantstraat, Iepenlaan, Kievitstraat, Molukkenstraat, Patrijsstraat, Ribesstraat.

Keuze voor zonnepanelen
Huurders kunnen binnen dit project tegen een beperkte huurverhoging kiezen voor zonnepanelen. Veel huurders maken hier gebruik van. Inmiddels heeft 45% van de huurders zich aangemeld!

Meer comfort en minder energie
Met het onderhoud aan deze woningen investeren SWB en huurders samen in woningen met meer comfort en minder gebruik van energie. Dit is goed voor het milieu, maar ook voelbaar in de portemonnee van de huurder. Door de isolatie en het aanbrengen van zonnepanelen bezuinigt een huishouden fors op het energieverbruik. Het gemiddelde energielabel van de woningen komt na de werkzaamheden op label B.

Overlast tijdens werkzaamheden
De aannemers Klok Groep uit Nijmegen, De Vree en Sliepen uit Tiel en Aannemingsmaatschappij J. Bouman uit Rhenen voeren de werkzaamheden uit. Zij proberen de overlast voor bewoners en omwonenden tot een minimum te beperken. Toch zal het af en toe merkbaar zijn dat er gewerkt wordt. Wij vragen omwonenden daarvoor hun begrip.

Wilt u meer weten over dit project? Wij verwijzen u graag naar  www.swb-lienden.nl/onderhoud. 

 


Reinigen dakgoten

Vanaf maandag 29 mei start RRS weer met het reinigen van de dakgoten bij diverse woningen. U wordt van tevoren door het bedrijf geïnformeerd wanneer uw woning aan de beurt is.  RRS verwacht de werkzaamheden eind juli afgerond te hebben. Heeft u vragen dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen.


Huurverhoging 2017

 

Gemiddelde huurverhoging SWB 1,15%

Jaarlijks wordt landelijk de huurprijs verhoogd. Het kabinet bepaalt met welk percentage. In 2017 verhogen wij de huur gemiddeld met 1,15% voor huurders met een bruto huishoudinkomen tot € 40.349. Het percentage wat wordt toegepast is afhankelijk van de streefhuur van uw woning.

 

Huurverhoging sociale sector

Inkomen onder € 40.349

  • Is de huidige huur van uw woning hoger dan of gelijk aan de streefhuur, dan belasten wij alleen de inflatie door. De huurverhoging is dan 0,3%.
  • Is de huidige huur van uw woning lager dan de streefhuur, dan krijgt u een verhoging van 1,8%. Hierdoor groeit de huur in de richting van de streefhuur.

Inkomen boven € 40.349

  • Is uw gezamenlijke inkomen hoger dan € 40.349, dan wordt een huurprijsverhoging van 4,3% doorbelast. Dit wordt beperkt tot 0,3% indien u een huurprijs betaalt hoger of gelijk aan de markthuur.

Huurverhoging geliberaliseerde sector

  • Voor huurders die een geliberaliseerde huurwoningen huren (huurprijs boven de € 710,68), geldt dezelfde huurverhoging als voor mensen in een sociale huurwoning (1,8% of 0,3%).

Informatie

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de pagina Jaarlijkse huurverhoging.


Planontwikkeling Voorstraat Lienden

Stichting Woningbeheer Betuwe start dit jaar met de planontwikkeling van een braakliggend terrein aan de Voorstraat in Lienden. Het plan is om op het terrein maximaal 60 woningen (40 huur, 20 koop) bouwen.

 

Onlangs zijn de omwonenden op de hoogte gebracht van de plannen. Er zijn nog geen concrete tekeningen, maar er is al wel gestart met de ideevorming voor deze ontwikkeling.

 

SWB sloot met de gemeente Buren een samenwerkingsovereenkomst. Hierin worden, naast afspraken over de te bouwen woningen en financiële afspraken, ook zaken geregeld over de toekomstige inrichting van de openbare ruimte. De komende maanden zullen de plannen verder uitgewerkt worden. Omwonenden en andere geïnteresseerden zullen dan verder geïnformeerd worden.

 

Met ingang van 6 maart 2017 ligt een zakelijke beschrijving van deze overeenkomst voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis van Buren, De Wetering 1 te Maurik. U kunt de zakelijke beschrijving inzien op maandag van 9.00 uur tot 17.00 uur en dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur. Tevens kunt u een afspraak maken de stukken buiten bovengenoemde openingstijden in te zien. U kunt hiervoor telefonisch contact opnemen met de heer H.J. van Dijk, telefoon 14 0344.

 

Heeft u interesse in het plan en wilt u verder op de hoogte gehouden worden van de voortgang, stuurt u dan een mail naar swb@swb-lienden.nl met daarin uw naam, adres, telefoonnummer en mailadres. Indien van toepassing kunt u ook aangeven of u interesse heeft in een huur- of een koopwoning.


Start nieuwbouw Acaciastraat Opheusden

Aan de Acaciastraat en Kastanjelaan in Opheusden bouwen we zes 2-onder-1  kapwoningen. De woningen zijn ruim bemeten en hebben een badkamer op de begane grond. Tevens is er de mogelijkheid om een slaapkamer te realiseren op de begane grond. Op de verdieping zijn 3 slaapkamers. Hierdoor zijn de woningen zowel geschikt voor gezinnen, ouderen of mensen die vanwege een beperking gelijkvloers moeten wonen.

lees meer